Απώλειες καταγράφουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα ακολουθώντας τους αρνητικούς δείκτες χθες στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινεζικό χρηματιστήριο διαφοροποιείται εντυπωσιακά, με τους δείκτες να σημειώνουν ράλι 2% στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά τον εορτασμό για το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Οι πιέσεις στη Wall Street αναζωπυρώθηκαν χθες μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η ερμηνεία που έδωσαν οι επενδυτές στα πρακτικά είναι ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζεται για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος καθώς βλέπει ότι ο πληθωρισμός ενισχύεται με ταχύτερο ρυθμό.

Οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άλμα μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών με την απόδοση στο 10ετές να σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1,1% στις 21.736,44 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άλμα 2,2%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi χάνει 0,6%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 ενισχύθηκε 0,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here