Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Βρετανία ακροβατεί μεταξύ Ε.Ε. και μιας… μοναχικής πορείας έχοντας λάβει την απόφαση -τελικά- να αποδεσμευτεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αναπόφευκτα το Brexit -μεταδίδει το Bloomberg- εξακολουθεί να στοιχειώνει τις βρετανικές μετοχές, οι οποίες υποαποδίδουν κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια, με τους διαχειριστές κεφαλαίων να δηλώνουν underweight.

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο, ενώ οι μετοχές είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν έπειτα από σειρά ετών που χαρακτηρίστηκαν από πολιτική αστάθεια σχετικά με το Brexit, ο κορωνοϊός οδηγεί τη χώρα αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 300 ετών.

Και ενώ το lockdown αίρεται σταδιακά, η σαφήνεια των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο, δεν αποκλείεται να επαναφέρει το ενδιαφέρον των επενδυτών για μια αγορά που διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

  • Ο δείκτης FTSE 100 υποαποδίδει έναντι των υπόλοιπων κύριων ευρωπαϊκών δεικτών την τελευταία 4ετία.

Σε όρους στερλίνας, ο FTSE 100 διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά πριν το δημοψήφισμα, ενώ σε όρους δολαρίου η υποαπόδοση αγγίζει το -20%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here