Γράφει η «ξενοδόχος»

Στον πλήρη έλεγχο της Fairfax περνά η Grivalia Hospitality, όπως γνωστοποίησαν οι δυο εταιρείες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στις 15 Απριλίου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η «Fairfax Financial Holdings» που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά αποκτά, τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας «Grivalia Hospitality», η οποία επί του παρόντος τελεί υπό τον κοινό έλεγχο της Fairfax και της «M&G Investment Management Limited».

Όπως επισημαίνεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι:

(i) Η Fairfax είναι εταιρεία συμμετοχών, η οποία, μέσω των θυγατρικών και δραστηριοποιούμενων οντοτήτων της, δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και αντασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση των συναφών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

(ii) Η Grivalia είναι εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία δραστηριοποιείται στην απόκτηση, αξιοποίηση και διαχείριση ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Grivalia Hospitality ιδρύθηκε πριν από μία επταετία ως ο ξενοδοχειακός βραχίονας της τότε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (η οποία ως γνωστόν προ τριετίας συγχωνεύθηκε με την Eurobank) και είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών ακινήτων σε εξαιρετικούς και προβεβλημένους προορισμούς της χώρας.

  • Η εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία 6 premium projects στον τομέα της φιλοξενίας αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών είναι τα εμβληματικά Αστέρια Γλυφάδας που θα λειτουργήσουν εντός του 2023 ως το νέο One & Only Aesthesis 5 αστέρων, το επίσης εμβληματικό On Residence με το εστιατόριο ‘’Όλυμπος Νάουσα’’ που θα λειτουργήσει άμεσα, έως το τέλος Απριλίου στη Θεσσαλονίκη ως ένα νέο boutique hotel 5 αστέρων, το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι κ.α..

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της παρουσίας του On Residence, ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας κ. Γιώργος Χρυσικός ανακοίνωσε ότι η Grivalia Hospitality θα προχωρήσει στη μεταφορά της έδρας της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, κίνηση η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.