Το Facebook ανακοίνωσε πως κατέβασε εκατοντάδες σελίδες από το Ιράν και τη Ρωσία καθώς διέκρινε “συντονισμένη παραπλανητική συμπεριφορά”.Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με το CNBC, αποτελεί μέρος της προσπάθειας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να “καθαρίσει” την πλατφόρμα μετά τις εκλογές του 2016.

Η εταιρεία ανέφερε σε δημοσίευσή της πως κατέβασε 652 σελίδες, γκρουπ και μεμονωμένους λογαριασμούς που στόχευαν άτομα στη Μέση Ανατολή, την Λατινική Αμερική, την Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η τελευταία ενημέρωση του Facebook σχετικά με την κατάχρηση της πλατφόρμας έρχεται ένα μήνα μετά την αποκάλυψη μιας συντονισμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης γύρω από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι είχε κατεβάσει 32 ψεύτικους λογαριασμούς και σελίδες από Facebook και Instagram καθώς είχαν εντοπίσει στοιχεία που υποδείκνυαν αυτό το οποίο το Facebook χαρακτηρίζει “παραπλανητική συμπεριφορά.”

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι είναι σημαντικό για το Facebook να δημιουργήσει σχέσεις με τις αρχές, τις κυβερνήσεις και άλλες χώρες προκειμένου να μπορεί να ανταλλάζει πληροφορίες αλλά και να αναπτύξει τα δικά του εργαλεία για την εξάλειψη προβληματικού περιεχομένου.

Την Τρίτη, το Facebook αποκάλυψε πως η εταρεία FireEye που ασχολείται με την ασφάλεια του διαδικτύου, την ενημέρωσε για την ύπαρξη ενός δικτύου σελίδων και λογαριασμών ονόματι “Liberti Front Press” που είχαν κυρίως πολιτικό περιεχόμενο επικεντρωμένο στην Μέση Ανατολή, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Τo δίκτυο αυτό περιελάμβανε  74 σελίδες, 70 λογαριασμούς, τρεις ομάδες στο Facebook αλλά και 76 λογαριασμούς στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here