Σε αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, βρίσκεται πλέον η Κυβέρνηση, καθώς το πολυσυζητημένο σχέδιο εξυγίανσής της υπό την Innovation Brain, δεν τελεσφόρησε. Το fund του κ. Lukas Fecker δεν κατέθεσε τελικά δεσμευτική προσφορά μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε πως η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα έχει «χλωμιάσει» ωστόσο το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα τρεις νέοι διεκδικητές της ελληνικής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι η Royal Sugar ΑΒΕΕ, επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Oλλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie στην Ελλάδα, η οποία ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και έτερο ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα, αλλά και ξένος επιχειρηματικός όμιλος.

Σε ό,τι αφορά το «ναυάγιο» της συμφωνίας με την Innovation Brain, αναφέρεται ότι η δεσμευτική προσφορά έπρεπε να είχε κατατεθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ το υπουργείο φέρεται να είχε δώσει σιωπηλή παράταση αναμένοντας την προσφορά η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί. Ένας από τους λόγους του ναυαγίου ήταν η άρνηση του επενδυτή να «βάλει» 2-3 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, ενώ δεν δεσμευόταν για τη διατήρηση της παραγωγής στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here