Η σημαντικότερη εκδήλωση των Περιφερειών έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα, 8-11 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με κεντρικό  μήνυμα ‘’Για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Συνεκτική πολιτική μετά το 2020’’ . Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος για 16η φορά με την παρουσία εκπροσώπων των Περιφερειών και των Δήμων από όλη την Ευρώπη αλλά και διεθνών οργανώσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, παράλληλα με την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ τους αναφορικά με συνεισφορά τους στο μέλλον της Ευρώπης.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες», ανέφερε στην ομιλία της η Κορίνα Κρέτσου, Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική καθιστώντας σαφές την ανάγκη  εξασφάλισης μιας ισχυρής πολιτικής συνοχής αλλά και επικοινωνίας και συνεργασίας της ΕΕ με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές. Ενώ την σημασία των περιφερειών και των πόλεων τόνισε πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, Άντονι Γκάρντερ αναφέροντας ότι “όλες οι πολιτικές είναι τοπικές”,κατά την τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.

Πάνω από 6000 συμμετέχοντες και 600 ομιλητές από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο βρέθηκαν εκεί για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις που αφορούν τους δήμους και τις Περιφέρειες τους αλλά και να μοιραστούν επιτυχημένες πρακτικές ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ανέπτυξαν στην περιοχή τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο  περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των περιφερειών και δήμων της Ελλάδος παρευρέθηκαν στην “μεγαλύτερη δημόσια τετραήμερη εκδήλωση τέτοιου είδους ”.

Την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων» διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO).

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here