Συγκρατημένο κλίμα και μικτά πρόσημα – με συχνές εναλλαγές – αποτυπώνεται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ, όπου μια ακόμη πολιτική αναταραχή φαίνεται να επιβαρύνει την επενδυτική διάθεση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 376,78 μονάδες, την ώρα που ο γερμανικός DAX αφού καθυστέρησε να ανοίξει, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε το Eurex, ενισχύεται κατά 0,17%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,05%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,03%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,14%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,01% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει πτώση 0,09%.

Στις αγορές της Ασίας επικράτησαν αρνητικές τάσεις, καθώς δεν έχει υποχωρήσει ο φόβος του εμπορικού πολέμου, στο φόντο των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που έχει ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος, εν τω μεταξύ, βρίσκεται ενώπιον μιας νέας κρίσης, μετά από τις πληροφορίες που μετέδωσε η New York Times, επικαλούμενη πηγές, ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ, ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Το ευρώ, σήμερα, κερδίζει έδαφος έναντι των υπόλοιπων βασικότερων νομισμάτων, με το δολάριο να αποδυναμώνεται, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στο αμερικανικό “μέτωπο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here