Διαφοροποιημένα είναι τα πρόσημα που καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις αποφάσεις επί της νομισματικής πολιτικής της Fed που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κερδίζει 0,15%, ενώ στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,16%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,20% και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,08%. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX χάνει 0,44%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19% και ο ελβετικός SMI χάνει 0,10%.

Αυτή την εβδομάδα (την Πέμπτη και την Παρασκευή) ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στα εταιρικά νέα, η Societe Generale εξετάζει την πώληση της πολωνικής της μονάδας Eurobank, η οποία βρίσκεται υπό έντονες πιέσεις από τους ανταγωνιστές και τις ρυθμιστικές αρχές.

Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz και ιταλική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Maserati, προχωρούν στην ανάκληση περίπου 8.000 αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των τελωνείων.

Η ισπανική Inditex ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκε 2% καθώς αυξήθηκαν και οι πωλήσεις, χάρη στην αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες της τις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here