Μικρά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κρίσιμη απόφαση του Τραμπ σχετικά με την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, σημειώνει οριακές μεταβολές και αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 0,05% στις 389,33 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, σε θετικό έδαφος κινείται ο βρετανικός FTSE 100, με κέρδη 0,31% ενώ προς την αντίθετη κατεύθυνση κινούνται ο γαλλικός CAC (-0,10%) και ο γερμανικός DAX (-0,18%).

Μικτά πρόσημα επικρατούν και στην στην περιφέρεια, όπου ισπανικός δείκτης IBEX 35, ενισχύεται κατά 0,22%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,40%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο πορτογαλικός PSI 20 (-0.12%).

Μετά τη χθεσινή αναρρίχηση του πετρελαίου σε νέα ψηλά, η αγορά ενέργειας διαγράφει σήμερα μέρος των κερδών της, καθώς οι πολιτικές ειδήσεις κάμπτουν το κλίμα. Τα futures του αργού τύπου WTI υποχωρούν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι με το brent να κινείται κοντά στα 75,40 δολάρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να προβεί σε δήλωση σήμερα αναφορικά με το μέλλον της συμφωνίας που έχει συνάψει η διεθνής κοινότητα με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας ήρθησαν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Παρά τις απειλές του αμερικανού προέδρου, ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί, έχει προειδοποιήσει ότι το Ιράν διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης οποιασδήποτε κίνησης από τον Τραμπ, ο οποίος αναμένεται ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here