Η παγκόσμια αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό κλάδο παρουσίασε συνεχή δυναμική για το 2017, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το 2016.

Αυτό υποδεικνύει έρευνα της KPMG, όπου παρουσιάζεται σύνοψη των 10 κορυφαίων τάσεων, χωρισμένων σε πέντε γεωγραφικές και πέντε θεματικές περιοχές όπου οι ειδικοί της KPMG αναμένουν να δουν τις μεγαλύτερες αλλαγές μέσα στο 2018.

Γεωγραφικές Τάσεις

Με αφορμή την εν λόγω έκθεση, ο Christian Thomas, Head of Advisory της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε το εξής σε σχέση με την εγχώρια αγορά «Σε εθνικό επίπεδο αναμένεται επιτάχυνση των δράσεων από τις συστημικές τράπεζες με σκοπό την περαιτέρω εξυγίανση και ισχυροποίηση του ισολογισμού τους και ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Ολοκλήρωση ενεργειών αποεπένδυσης από θυγατρικές εντός και εκτός Ελλάδος, συνεργασίες με εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πώληση μη υγειών δανειακών χαρτοφυλακίων (καλυπτόμενα με εξασφαλίσεις ή μη) αναμένεται να είναι οι βασικοί άξονες επίτευξης των πλάνων αναδιάρθρωσής τους.» Συνέχισε τονίζοντας πως «Η ολοκλήρωση των πρόσφατων ελέγχων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη από αυτήν πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανειακών χαρτοφυλακίων θα οδηγήσουν τις εξελίξεις μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, στον κλάδο των Συνεταιριστικών Τραπεζών, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αναμένονται εξελίξεις προς την κατεύθυνση συγχώνευσης αυτού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here