Σε αρνητικό έδαφος κινούνται για δεύτερη ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την έναρξη των συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,3% στις 384,70 μονάδες, με τον Euro Stoxx 50 να κινείται ακόμη πιο έντονα πτωτικά, κατά 0,9%, στις 3.431 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,2% στις 12.656 μονάδες, ο γαλλικός CAC 0,73% στις 5.413, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ακολουθεί την αρνητική τάση, με πτώση 0,76%, στις 7.648 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB “χάνει” 1,05% και διαμορφώνεται στις 21.527 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 1,02%, στις 9.728.

Η προσοχή των επενδυτών είναι ήδη στραμμένη στη Σύνοδο των ηγετών των χωρών της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της διελκυστίνδας Τραμπ με τους υπόλοιπους έξι για ζητήματα διεθνών εμπορικών πρακτικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μοιάζει να ενοχλείται από την απομόνωσή του και επιτέθηκε στον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό μέσω Twitter, κατηγορώντας τους ότι “χρεώνουν τις ΗΠΑ με τεράστιους δασμούς και τους δημιουργούν μη νομισματικά εμπόδια”.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, την ίδια ώρα, προσπαθούσε να μετριάσει τους φόβους των Γερμανών για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. “Είμαι σίγουρος ότι η Ιταλία δεν θα αποτύχει”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF την Πέμπτη το βράδυ.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε πτώση κατά 1% σε σχέση με τον Μάρτιο, αντίθετα με την πρόβλεψη για μικρή αύξηση, ενώ οι γερμανικές εξαγωγές κινήθηκαν επίσης πτωτικά κατά 0,3%, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here