Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τα κέρδη πάντως να παραμένουν περιορισμένα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας για την κρίση στη Συρία.

Η επιφυλακτικότητα ακολουθεί τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συρία το σαββατοκύριακο ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν παράλληλα για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στήριξης που προσφέρει στο συριακό καθεστώς. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις  379,30 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 12.485,96 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 5.315,02 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.257,16 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακά κέρδη 0,06%.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αυτή την εβδομάδα στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Μεταξύ των  μεγάλων ονομάτων που θα ανακοινώσουν μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα τους είναι οι Goldman Sachs Group και Morgan Stanley.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here