Κέρδη άνω του 3% για τις μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank, αφότου οι δύο τράπεζες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαίωσαν ότι είναι σε συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις της Fed και τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 382,92 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στις 11.682,27 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι καταγράφει οριακά κέρδη 0,06% στις 5.408,62 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,6% στις 7.271,25 μονάδες.

Η Fed αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το ύψος των επιτοκίων, παραπέμποντας σε μια μικρή ή και καθόλου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για το 2019.

Στο μέτωπο των εξελίξεων αναφορικά με το Brexit, η Τερέζα Μέι προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη στη συμφωνία της για την αποχώρηση της χώρας της από την ΕΕ ενώ απομένουν μόνο τρεις μέρες προκειμένου να λάβει την έγκριση της βρετανικής Βουλής, εν όψει της Συνόδου με τους ηγέτες της Ε.Ε. την Πέμπτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here