Σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους θα πετύχει το επόμενο διάστημα και στο εξής, η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου με την ΔΕΗ, με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να συμψηφίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την γαλακτοβιομηχανία.

Ειδικότερα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ισχύος 500KW και κόστους 600.000 ευρώ στο Στεφανοβίκειο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, το  έργο έχει ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα Π.Α.Α. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και επιδοτείται σε ποσοστό 43%. Η επένδυση κρίνεται ιδιαιτέρως συμφέρουσα καθόσον θα αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μεγαλύτερο των 3 ετών.

Η σύνδεση του πάρκου με το δίκτυο της ΔΕΗ είναι προγραμματισμένη για την τρέχουσα εβδομάδα. Σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό των 100KW που είναι εγκατεστημένο στην οροφή της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ εκτιμάται ότι αποτελεί ιδιαίτερα επωφελή επένδυση για την Οργάνωση.

Η παραγόμενη από το πάρκο ηλεκτρική ενέργεια θα συμψηφίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα Net metering.

Σημειώνεται ότι το 2017 τα έσοδα  της ΕΒΟΛ ανήλθαν σε 16,725 εκατ. ευρώ, έναντι 15,24 εκατ. ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 9,8%.

Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 1,6% και ανήλθαν στο επίπεδο των 2,03 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της στα 1,245 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων κερδών 1,21 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΒΟΛ εκτιμά ότι το 2018 τα αποτελέσματα της θα διατηρήσουν θετικό πρόσημο, λόγω προσθήκης ακόμη περισσότερων νέων προϊόντων και περαιτέρω επέκτασης του εμπορικού δικτύου της σε ολόκληρη πλέον τη χώρα.

Επίσης πρόσφατα η βιομηχανία κυκλοφόρησε  γάλα διάρκειας 18 ημερών. Για την κυκλοφορία του νέου προϊόντος, προηγήθηκε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here