Παρουσία του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, ξεκίνησε χθες η “Εβδομάδα Ενέργειας” του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
    Πρόκειται για την πρώτη κλαδική εκδήλωση, που διοργανώνει ο όμιλος ΕΧΑΕ, με τον Σωκράτη Λαζαρίδη να συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας, που περίμενε- καιρό τώρα- η επενδυτική κοινότητα.
     Η “Εβδομάδα Ενέργειας” θα συνδυαστεί και με διημερίδα (Συνέδριο στις 21 και 22 Απριλίου) με την συμμετοχή των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Mytilineos, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Revoil και Elinoil.
     Πλέον, με την ΔΕΗ να αποτιμάται στα 2,15 δισ., την Mytilineos στα 2,06 , τα ΕΛΠΕ στα 1,76 ,τη Motor Oil στα 1,47 , την ΤΕΝΕΡΓ στα 1,43 δισ. ο ευρύτερος κλάδος ελάχιστη σχέση έχει με τις προ-μόλις- 2ετία αποτιμήσεις.
     Συγκριτικά δε, με μεγέθη όπως λ.χ. η Energias de Portugal που αποτιμάται στα 19,85 δισ.€ ή η ισπανική Solaria Energia y Medio Ambiente των 2,22 δισ.€ τα περιθώρια μεγέθυνσης του ελληνικού ενεργειακού κλάδου είναι προφανή..
Κάτι, που αποτυπώνεται στην σταθερή, το τελευταίο 6μηνο είσοδο ξένων energy funds αλλά και της τεράστιας ζήτησης που έχουν όμιλοι και εταιρείες που επικεντρώνονται στις ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας κ.α.
   (*) έχει παρά-ωριμάσει ο καιρός, για την λειτουργία (επί τέλους) και του “Χρηματιστηρίου Ενέργειας”, που κατά γενική εκτίμηση θα συμβάλλει την αναβάθμιση και εξωστρέφεια του κλάδου, των εταιρειών που θα συμμετέχουν.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here