Σταθερή επιλογή των passive funds αλλά και του περιβόητου John Paulson,  αναδεικνύεται η ΕΥΔΑΠ.
   Σίγουρα δεν προσφέρεται για παιχνίδια και γρήγορες αποδόσεις, τουναντίον συγκαταλέγεται στις λεγόμενες “βαριές”-“δυσκίνητες” μετοχές/εισηγμένης που καταγράφουν σταθερή αύξηση οικονομικών μεγεθών, διανέμουν μέρισμα και αποτελούν συνήθη επιλογή των αμυντικού χαρακτήρα επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
Η ΕΥΔΑΠ ναι μεν δεν εντυπωσιάζει με ups & downs αλλά σε μία χρονιά που το Χρηματιστήριο της Αθήνας παρουσιάζει την χειρότερη απόδοση διεθνώς, η εισηγμένη και χρηματιστηριακά τα πηγαίνει (συγκριτικά) καλά, και μέρισμα (0,361 ευρώ/μετοχή) έχει μοιράσει (καταβλήθηκε από τις 6 Ιουλίου) και σε νέα projects μπαίνει.
    Τελευταία, αυτό για το πρώτο έργο κατασκευής φράγματος και δικτύων άρδευσης στην χώρα, με τη μορφή ΣΔΙΤ.
Πρόκειται για το έργο “κατασκευής φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής” , την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος, Χάρης Σαχίνης έχει δηλώσει πως η ΕΥΔΑΠ θα διεκδικήσει και το ΣΔΙΤ συντήρησης του δικτύου μεταφοράς νερού από Μόρνο και Εύηνο στην Αθήνα.
Το αρμόδιο υπουργείο το συζητά, ξένες εταιρείες είναι, ήδη, σε επαφές με την Επιχείρηση προκειμένου να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς με αποτέλεσμα αυτό το για πρώτη φορά ”άνοιγμα” προς την επιχειρηματικότητα να προσελκύει και ξένους επενδυτές.
 Δύο γαλλικών συμφερόντων funds, φέρεται να τοποθετούνται διακριτικά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ από τα επίπεδα των 6,50 ευρώ, ενώ κατά τι έχει ενισχύσει την θέση του και το fund του John Paulson.
     Αλλωστε για τον μεγαλοεπενδυτή το 10% που έχει αποκτήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ είναι και η μόνη επενδυτική θέση του σε ελληνικά assets που του αποφέρει κέρδη/υπεραξίες.  
     Στα 6,56 € την Παρασκευή, με οριακές απώλειες (-0,61%) στην εβδομάδα και αποτίμηση στα 698,6 εκατ. Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here