Το αργότερο έως την άλλη βδομάδα εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασίας για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίων που περιλαμβάνουν 950 ακίνητα από τα πακέτα Star και Opus, λογιστικής αξίας περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για

  • κατοικίες, γραφεία, επαγγελματικά κτήρια που έχουν περιέλθει στην κατοχή της από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

Πρόκειται για τα πρώτα πακέτα πώλησης αμιγώς ακινήτων, δηλαδή δεν συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα ακίνητα έχουν περιέλθει στην κατοχή της Εurοbank από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Τι περιλαμβάνει το κάθε χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο της Star περιλαμβάνει 685 ακίνητα, κυρίως κατοικίες, αλλά και επαγγελματικά ακίνητα. Η λογιστική αξία τους ανέρχεται σε 30,6 εκατ. ευρώ και η πλειοψηφία των τεμαχίων βρίσκεται στην επαρχία (50%), ακολουθεί η Αττική (30%), η Θεσσαλονίκη (10%) και η νησιωτική Ελλάδα (10%).

Το μικρότερο πακέτο της Opus περιλαμβάνει 258 commercial ακίνητα (βιομηχανικά ακίνητα, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.ά.), η λογιστική αξία των οποίων ανέρχεται στα 88 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Αττική (58%), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη (18%), η Μακεδονία πλην Θεσσαλονίκης (19%), Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησος και τέλος τα νησιά (5%).

Εκτός όμως από τα δύο αυτά “πακέτα”, η Eurobank έχει ακόμα ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται

  • από 150-200 ακίνητα, με κατοικίες, εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα, τα οποία θα πουλήσει τους επόμενους μήνες και πάντως πριν την εκπνοή του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here