Οι υπηρεσίες POS  δηλαδή η αποδοχή και εκκαθάριση συναλλαγών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της Eurobank, πωλούνται στην Worldline, ενώ η τράπεζα θα διατηρήσει τον έλεγχο του 20% αυτής της δραστηριότητας.

Η Eurobank ξεκινά στρατηγική συνεργασία με την Worldline B.V. για την πώληση του 80% των υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών.

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» ανακοίνωσε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η θυγατρική της Eurobank, με την Worldline περιλαμβάνει:

  • Την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών («PayCo») στην Worldline με την Eurobank να διατηρεί το 20% και
  • Μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διανομή των προϊόντων της PayCo στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank.

Η μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank διατηρεί μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική αγορά με μερίδιο 21% στον εγχώριο όγκο συναλλαγών. Διατηρεί στελεχιακό δυναμικό 40 υπαλλήλων και διαχειρίζεται συναλλαγές 123.000 φυσικών και ψηφιακών εμπόρων που ξεπερνούν συνολικά σε αξία τα 7 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eurobank να δημιουργεί συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες, η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον τομέα της αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών για τους πελάτες της Eurobank αλλά και για την αγορά συνολικά.

Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

Η Συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές από την PayCo και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2021).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here