του Βάιου Κρόκου

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς για ένα αρκετά ικανοποιητικό κλείσιμο του έτους σε επίπεδο παραγωγής (πέριξ των αριθμών του 2019). Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν παρά την σχετική κόπωση που καταγράφεται λόγω των συνεχιζόμενων αμφιβολιών από τη διάρκεια της πανδημίας.

Υπενθυμίζουν πως η ασφαλιστική αγορά διαγράφει ανάλογη – ανοδική τροχιά – με την ελληνική οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται όσο το σύνολο της αγοράς οδεύει προς μια “κανονικότητα”.

Προβληματισμός, σε ένα βαθμό, υπάρχει για την άρση μέτρων στήριξης και τις δυστοκίες που μπορεί να υπάρξουν στη ρευστότητα νοικοκυριών – επιχειρήσεων, εξέλιξη που σχετίζουν με τις δυνατότητες, κυρίως, για νέα παραγωγή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ, σε επίπεδο 10μηνου η συνολική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 8,8%, ενώ στο 9μηνο “σκαρφάλωσε” στο 9,3%.

Αισθητή είναι η συνεισφορά των προϊόντων Unit Linked στο Κλάδο Ζωής, ενώ μοχλό ανόδου αποτελούν και τα προγράμματα Υγείας. Η θετική εικόνα αντικατοπτρίζεται και στα μεγέθη των εταιρειών. Ενδεικτικά…

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here