Η πλήρης ενσωμάτωση της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου, η οργανική ανάπτυξη και η ανάληψη νέων στρατηγικών πρωτοβουλιών στην Κύπρο και τη Βουλγαρία είναι οι στόχοι της διοίκησης της  Eurobank για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ξεπέρασε το 20% και διαμορφώθηκε σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από το ελάχιστο εποπτικό όριο.

  • Το επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας ενσωματώνει πρόβλεψη για γενναιόδωρη μερισματική πολιτική με αύξηση του συντελεστή διανομής στο 50% το 2026.

Τα οργανικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων της τράπεζας εκτινάχθηκαν 69,4% υψηλότερα από το 2023 και ανήλθαν σε 1.471 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους (46,9%).

Παρουσιάζοντας στους αναλυτές τα αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2023 και το επιχειρηματικό πλάνο 2024 – 2026, ο CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας ανέφερε ότι η απόδοση κεφαλαίων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 18% το 2024 και στο 15% περίπου τα επόμενα έτη, ενώ το ποσοστό διανομής κερδών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σταδιακά και θα προσεγγίσει το 50% των κερδών το 2026.

  • “Είμαστε η τράπεζα με την μεγαλύτερη διαφοροποίηση ως προς τις πηγές εσόδων.
  • Εχουμε το κεφάλαιο να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες όχι όμως με παρουσία μικρού μεριδίου αλλά μέσω άλλων καναλιών και ισχυρού δικτύου εξυπηρέτησης όπως οι υπηρεσίες του wealth banking.”

Αναφορικά με τη διανομή μερίσματος φέτος, ο κ. Καραβίας έκανε λόγο για μέρισμα περίπου 9 σεντς και διανομή τουλάχιστον του 25% των κερδών του 2023.

Ερωτώμενος για το μέρισμα του 2025, ανέφερε ότι θα υπάρχει εικόνα τον Μάιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ισχυρή παρουσία της Τράπεζας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που προσφέρει διαφοροποιημένες πηγές εσόδων και στοχεύει στην αύξηση των κερδών σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων, όπου οι εργασίες εκτός Ελλάδος θα συνεισφέρουν περίπου 50% στα οργανικά λειτουργικά κέρδη του Ομίλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ