Κάτω από 3% υποχώρησε και παραμένει η απόδοση (επιτόκιο) του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ,ενώ οι ελληνικές εισηγμένες έχουν ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά πιέζονται λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει ο πόλεμος και η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με report της Eurobank οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές οδήγησαν την κούρσα της αγοράς με απόδοση 2,5% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι μη χρηματοοικονομικές εταιρείες κέρδισαν κάτι λιγότερο από 1%. Ωστόσο οι μετοχές των μη χρηματοοικονομικών εταιριών, παραμένουν ελκυστικά αποτιμημένες, αναφέρει το report, καθώς διαπραγματεύονται επί 6 φορές την προσδοκώμενη επιχειρηματική αξία προς λειτουργικά κέρδη (EV/EBITDA).

Οι τραπεζικές μετοχές  διαπραγματεύονται 0,4 φορές την ενσωματωμένη λογιστική αξία τους. Ο ελληνικός δείκτης έχει κερδίσει 9% από τα χαμηλά του έτους που σημείωσε τον Ιούνιο αντιδρώντας ανοδικά μαζί με τις υπόλοιπες αγορές.

Ο πληθωρισμός είναι ο υψηλότερος πολλών δεκαετιών κι έχει τελείως διαφορετική και επιθετικότερη απεικόνιση, προφανώς λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σε σχέση με τη φούσκα της περιόδου 2007-2008 (τότε υπερθέρμανση και τώρα έλλειψη προσφοράς σε ενέργεια και γεωργικά αγαθά), όπως παρουσιάζεται διαγραμματικά στο report.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here