Η Eurobank διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης τράπεζας, στη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και ιδιωτών στην Ελλάδα, με συνολικά ενήμερα υπόλοιπα άνω των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της τράπεζας, η Eurobank διατηρεί ηγετική θέση και κατά τη διάρκεια του 2022, με την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς νέων εκταμιεύσεων.

Ειδικά για μικρές επιχειρήσεις διαθέτει ενήμερα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ και είναι πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα.

  •  Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία των μικρών επιχειρήσεων για την κοινωνία και την απασχόληση στη χώρα, η Τράπεζα κινείται δυναμικά στη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων.
  •  Έχει χαρτοφυλάκιο 45.000 χρηματοδοτούμενων μικρών επιχειρήσεων με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ..

 

Μόνο κατά τη διάρκεια του 2022 έχει εγκρίνει δάνεια σε περίπου 7.800 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ τα οποία, είτε έχουν εκταμιευθεί, είτε είναι σε φάση εκταμίευσης.

Υπολογίζεται ότι σε μικρές επιχειρήσεις έχουν εγκριθεί συνολικά από το τραπεζικό σύστημα περίπου 35.000 δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2022.

Οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται κυρίως σε κλάδους όπως οι εξής: Τουρισμός, Χονδρικό εμπόριο, Αναπτυξιακά και επενδυτικά σχέδια βελτίωσης υποδομών και ενεργειακής αναβάθμισης.

  • Με βάση το μερίδιο αγοράς υπολοίπων, με την Eurobank να έχει μερίδιο 33%, εκτιμάται πως σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 130.000 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις με δάνεια από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και με άνω των 7 δισ. ευρώ ενήμερα υπόλοιπα.

Να σημειωθεί πως οι χρηματοδοτήσεις προς μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και στο απόγειο της πιστωτικής επέκτασης το 2008, ποτέ δεν ξεπέρασαν τις περίπου 230.000 επιχειρήσεις με τραπεζικό δανεισμό σε ένα εκτιμώμενο σύνολο τότε περίπου 850.000 επιχειρήσεων.

Όπως προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η γενική τάση είναι ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις είτε αυτοχρηματοδοτούνται είτε χρηματοδοτούνται από τους προμηθευτές τους.

  • Η Τράπεζα διαθέτει περισσότερους από 400 ειδικούς συμβούλους για δάνεια μικρών επιχειρήσεων σε καταστήματά της στην Ελλάδα. Με στόχο τη διάχυση της ανάπτυξης σε όλη την κοινωνία, πέραν των χρηματοδοτήσεων, στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο και τις μεγάλες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προκύπτουν από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και ελληνικών προγραμμάτων EU InvestPanEuropean, ΕΑΤ, κ.λπ. 

 Δημιουργεί εργαλεία χρηματοδότησης αλλά και στρατηγικές συνεργασίες, με στόχευση ειδικά στο πεδίο των μικρότερων επιχειρήσεων ενώ, παράλληλα και συμπληρωματικά, αναπτύσσει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και φορείς για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, προϊόντων και συμβουλευτικής στους πελάτες της.

Μεταξύ αυτών το πρόγραμμα Business Banking ή πρωτοβουλία Digital Academy for Business για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων._

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here