Ένα βήμα πιο κοντά προς το στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται το project του Costa Nopia, της μονάδας στον κόλπο της Κισσάμου Χανίων που φιλοδοξεί να γίνει το “Costa Navarino” της Κρήτης.
Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο δήμος Πλατανιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έδωσαν το “οκ” στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).
Το πρότζεκτ
Με κόστος επένδυσης 303 εκατ. ευρώ το COSTA NOPIA που φέρει την υπογραφή της Cretan Sun and Sea Developments A.E. φιλοδοξεί να γίνει το “COSTA NAVARINO” της Κρήτης.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων, σχεδόν 800 παραθεριστικών πολυτελών κατοικιών, τουριστικού καταφυγίου σκαφών (μαρίνα) δίπλα από υφιστάμενη παλιά εκκλησία. Παράλληλα θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, σπα, καταστήματα και εστιατόρια, ψυχαγωγικό κέντρο, γήπεδο γκολφ και συνεδριακό κέντρο. Το Costa Nopia θα καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων γης.
Το έργο βρίσκεται στο portfolio του ομίλου Λεπτός τα τελευταία χρόνια, και το 2017 είχε λάβει την Βεβαίωση Καταλληλότητας του άρθρου 24 του νόμου περί ΠΕΡΠΟ.
Η τουριστική ανάπτυξη του Ομίλου Λεπτός, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, γίνεται στο πλαίσιο της επέκτασης του και στην Ελλάδα με έμφαση στα Χανιά της Κρήτης, την Πάρο και την Σαντορίνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here