Την ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας I&B Real Estate, με έδρα τη Βουλγαρία, ιδιοκτήτριας ενός εξ ολοκλήρου μισθωμένου κτηρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 54 χιλ. τ.μ. στη Σόφια (City Tower), ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία.

Πρόκειται για νεόδμητο πολυώροφο κτήριο γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών και άριστης προσβασιμότητας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε εντός του 2018.

Το Banks.com.gr αναζήτησε πληροφορίες για το ακίνητο που κατασκεύασε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στην ιστοσελίδα της αναφέρει τα εξής:

Το City Tower βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας, στην πλατεία Μακεδονίας, σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία).  Aποτελείται από κτίριο ανωδομής 20 ορόφων και υπόγειο parking έξι (6) επιπέδων. Τα εμπορικά καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο του κτιρίου κι έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1.700 τ.μ., ενώ στους υπόλοιπους 19 ορόφους αναπτύσσονται γραφειακοί χώροι συνολικής επιφάνειας 36.000 τ.μ.. Οι χώροι στάθμευσης (17.000 τ.μ.) περιλαμβάνουν 370 θέσεις.

Το κτήριο αναμένεται να πιστοποιηθεί σύντομα κατά BREEAM, μία από τις κορυφαίες μεθόδους αξιολόγησης αειφορίας παγκοσμίως για υποδομές και κτήρια.

Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της I&B Real Estate υπολογίστηκε με βάση την καθαρή θέση της εταιρείας (λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συμφωνηθέν τίμημα για το ακίνητο στα €78,6 εκατ. και τις υποχρεώσεις και απαιτήσεις της εταιρείας) και ανήλθε σε περίπου €40,6 εκατ.

Φ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here