Η εθνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν κόσμο και αμείβουν καλύτερα τους εργαζομένους όσο τους επιτρέπει η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας.

Ταυτόχρονα όμως η κρίση αφήνει πίσω της μια βαριά κληρονομιά έχοντας μεγεθύνει παλιά διαρθρωτικά προβλήματα και έχει δημιουργήσει νέα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στο 11ο CEO Summit της ΕΕΔΕ, επεσήμανε ότι

  • «Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας προφανώς δεν σταματά εδώ. Και μας αφορά όλους. Τους επιχειρηματίες, τα στελέχη μας, τους ανθρώπους του πνεύματος, τη Δικαιοσύνη και φυσικά τους πολιτικούς. Απαιτείται εθνική κινητοποίηση».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις, όπως τον αναδυόμενο εμπορικό προστατευτισμό, την άνοδο του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες.

  • «Συνεπώς, κοινός στόχος της πολιτικής, δικαστικής, επιχειρηματικής, συνδικαλιστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ανοικτής, ανταγωνιστικής οικονομίας, που θα άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις που θα φέρουν σταθερές και καλά αμειβόμενες δουλειές και ευημερία στους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Φέσσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here