Με υβριδική μορφή αυτή τη φορά – αλλά τόσο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης όσο και με μεγάλη συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας Live On – το Συνέδριο ΕΣΑΠΕ – GAMA Global Hellas πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία!

Για το σύγχρονο ρόλο που καλείται να διαμορφώσει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής υπό το πρίσμα των μεγάλων αλλαγών σε επίπεδο οικονομίας, κοινωνίας μίλησε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως τόνισε η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ υπογράμμισε επίσης και το γεγονός ότι το ΕΕΑ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στήριξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

ών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος και εστίασε στον νέο ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή όπως αυτός διαμορφώνεται μέσα από τις κοινωνικές , οικονομικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, για τις οποίες η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει να αξιολογήσει και να ωθήσει περαιτέρω την ιδιωτική ασφάλιση στην καθημερινότητά των πολιτών και μέσα από επιλογές της για τις οποίες το ΕΕΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και βρίσκεται σε “ανοικτή γραμμή” και με τους εκπροσώπους του κλάδου και της πολιτείας.

Είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο ως κλάδος σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κατά το χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας κρίσιμα ζητήματα όπως η Υγεία, οι Συντάξεις, οι Φυσικές Καταστροφές, αναδεικνύοντας την κοινωνική σημασία του επαγγέλματος.

Το κενό ασφαλισιμότητας παραμένει επικίνδυνα μεγάλο, σε μια εποχή με απροσδόκητες και αλλεπάληλες κρίσεις (οικονομία, γεωπολιτικοί κίνδυνοι, αυξημένος πληθωρισμός), σημείωσε.

Μίλησε όμως και για τη σπουδαιότητα του Συντονιστή στο επάγγελμα ο οποίος καλείται να εκπαιδεύσει, να φέρει νέους στο επάγγελμα, ενώ ταυτόχρονο να γνωρίζει και να εκπαιδεύει για τα νέα προϊόντα της αγοράς”.

“Πρίν 5 χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν μάλλον κάτι εξωτικό, σήμερα απειλούνται και μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις”, τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

“Δε θα βαρεθούμε ποτέ σε αυτή τη δουλειά. Χρειάζεται όμως να υπάρχουν πραγματικοί επαγγελματίες στο επάγγελμα. Το bancassurance θα υπάρχει ή άλλες μορφές πώλησης θα δημιουργηθούν (Amazon, Google κλπ). Κανένας αυτοποιημένος τρόπος όμως δεν μπορεί να πάρει τη θέση του ασφαλιστή “, σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ, κ. Νίκος Σοφρωνάς μίλησε για τη σπουδαιότητα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης – που αποτελεί ένα νευραλγικό τομέα. Ανέδειξε το καίριο ρόλο του τόσο στο κλάδο όσο και για το σύνολο της οικονομίας, ενώ τόνισε πως το συνέδριο της Gama αποτελεί όχι μόνο θεσμό πλέον αλλά και “οδηγό” για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σημαντικές οι τοποθετήσεις των κ.κ Νίκου Δελένδα (Eurolife FFH) και Σωτήρη Γουγούση(Generali) οι οποίοι υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης για ζητήματα εκπαίδευσης, πραγματικής ανταλλαγής ιδεών με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η ομιλία της προέδρου της GAMA Global, Bonnie Godsman με τίτλο “The Covid Leader”. Με απτά παραδείγματα, διαχώρισε τον Ηγέτη του παρελθόντος με τον Ηγέτη του Μέλλοντος.

Στο πρώτο πανελ με στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και συντονιστή τον κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας επικεφαλής – συντονιστής ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του με επιτυχία. Επί τάπητος τέθηκε επίσης και το πως γίνεται η στελέχωση. Σύμφωνα με τους ομιλητές είναι σημαντικό πρόβλημα το γεγονός πως η είσοδος νέων ασφαλιστών είναι κάτι δύσκολο, όμως με τα κατάλληλα κίνητρα, τη στήριξη των εταιρειών και το ζήλο που θα δείξει ένας νέος, υπάρχουν πολλές προοπτικές καριέρας.

Στο δεύτερο πάνελ, που συμμετείχαν συντονιστές ασφαλιστικοί πράκτορες με συντονισμό από τον κ. Γιάννη Τοζακίδη επισημάνθηκε πως ένας συντονιστής πρέπει να είναι και ΗΓΕΤΗΣ και MANAGER με ότι δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Είναι ρόλοι που απαιτούνται σε διαφορετικές στιγμές, εναλλάσονται, και πρέπει να επικαιροποιούνται συχνά, σύμφωνα με τους ομιλητές.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here