Ο κλάδος των δημόσιων μεταφορών αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση. Χάρη στην συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της SIA και της Κοινοπραξίας Unicocampania, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσουν δοκιμές στην Νάπολη, στο Σαλέρμο, στο Αβελλίνο και στις αντίστοιχες επαρχίες τους, για την εφαρμογή πληρωμών εισιτηρίων στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς με την χρήση ανέπαφων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Πρόκειται για μια επαναστατική συμφωνία, η οποία μόλις εφαρμοστεί πλήρως, θα

  • επιτρέπει σε πολίτες και τουρίστες που επισκέπτονται την περιφέρεια της Καμπανίας να πληρώνουν τα εισιτήρια τους απευθείας στα τερματικά που θα είναι εγκατεστημένα στους σταθμούς του μετρό, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στα τελεφερίκ και στις στάσεις των λεωφορείων κάνοντας χρήση καρτών με τεχνολογία NFC, έξυπνων τηλεφώνων και wearables, με απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

Η καινοτόμος υπηρεσία βασίζεται στην τεχνολογική υποδομή της SIA, η οποία συνδέει όλα τα τερματικά υποδοχής καρτών του δικτύου συγκοινωνιών της Καμπανίας, με το σύστημα πληρωμών και υπολογισμού κομίστρων της περιφέρειας.

Τα προηγμένα αυτά χαρακτηριστικά, τα οποία υποστηρίζουν την ανάπτυξη της ευφυούς κινητικότητας (smart mobility), επιτρέπουν την διαχείριση, τον έλεγχο και την λογιστική καταγραφή των συναλλαγών, ενώ παράλληλα οι χρήστες θα επωφεληθούν από την βέλτιστή δυνατή τιμή κομίστρου ανάλογα με τον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται.

Επιπλέον, χάρη στην υποδομή της SIA, οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα όπως θα χρησιμοποιούσαν το ετήσιο πάσο διαδρομών – μια καινοτομία, μέσω της οποίας οι χρήστες που προμηθεύονται το πάσο τους κάνοντας χρήση ανέπαφης πιστωτικής κάρτας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα προκειμένου να μετακινούνται στο δίκτυο συγκοινωνιών της περιφέρειας της Καμπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here