Γράφει η «ξενοδόχος»

Επιταχύνει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα η πανδημία, με τον ελληνικό τουρισμό να αναζητεί διεξόδους πέρα από το “Ηλιος και Θάλασσα”.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και ο “Τουρισμός Εμπειρίας”, ένα εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση και σύντομα θα παρουσιαστεί στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό, με πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.).

  • Το πρόγραμμα  δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξειδικεύονται σε διάφορες μορφές τουρισμού, ανά περιοχή και περίπτωση.

Προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα υπόσχεται και ο ΕΟΤ, με βάση το νέο στρατηγικό του σχέδιο για την προβολή της χώρας στις ξένες αγορές. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη

  • «το νέο πλάνο διαφοροποιείται φέτος από το παραδοσιακό μοντέλο ‘’Ηλιος και θάλασσα’’ και, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και στις σύγχρονες ανάγκες του ταξιδιωτικού κοινού, περιλαμβάνει μία σειρά από εξειδικευμένες προτάσεις. Το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν διαφοροποιείται ανά περίπτωση, ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η χώρα έχει μερίδιο στη διαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής, ώστε «νέες μορφές τουρισμού να μπούν ουσιαστικά στο “παιχνίδι”, και ο όρος εξειδίκευση να πάρει πραγματική διάσταση στη νέα τουριστική προβολή της χώρας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here