Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, αποκάλυψε χθες ότι υπάρχει «λίγος δρόμος ακόμη»στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, για να φέρουμε τον «υψηλό πληθωρισμό» εντός των στόχων.

  • «Η νομισματική μας πολιτική πρέπει προφανώς να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, μεσοπρόθεσμα», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ecole Polytechnique, στο Παρίσι.

  • «Είναι μια άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε ήδη αναπτύξει ένα σημαντικό μέρος, υπάρχει ακόμη λίγος δρόμος»,

 

  • «Η διάρκεια αυτής της διαδρομής θα εξαρτηθεί προφανώς από ορισμένους παράγοντες και ειδικότερα από τις επιπτώσεις που θα έχουν τα οικονομικά προβλήματα που βιώσαμε στη διαθεσιμότητα των πιστώσεων», τόνισε η κ. Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην κρίση που αντιμετώπισε ο τραπεζικός τομέας τον Μάρτιο μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών και την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Ερωτηθείσα για πιθανή αλλαγή του στόχου της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, η πρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή στο άμεσο μέλλον.

  • «Δεν είναι τώρα η ώρα. Και το ερώτημα δεν τίθεται απολύτως. Είμαστε προσηλωμένοι στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, θα τον πετύχουμε και θα τον διατηρήσουμε»
  • «Δεν είναι αυτή η συζήτηση σήμερα. Θα ήταν εντελώς άχρηστο και αναποτελεσματικό να το κάνουμε τώρα. Πρώτα θα χτυπήσουμε τον στόχο, θα είμαστε σίγουροι ότι τον πετύχαμε και μετά θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε ένα σωρό ερωτήματα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ