Οι οδυνηρές καταστάσεις του παρελθόντος (πυρκαγιά, βαριά φορολογία κλπ) αποτελούν μακρινό παρελθόν. Το μέλλον μοιάζει ευοίωνο.

Ενίσχυση μεγεθών αναμένεται να εμφανίσει την επόμενη χρονιά ο όμιλος Sunlight, που δημιουργεί βιομηχανικές μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Τα στελέχη της εκτιμούν ότι , το 2022, η Sunlight Group εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 50% σε σύγκριση με το 2021.

Κατά το πρώτο εξάμηνο 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, η εταιρεία εμφάνισε αυξημένο τζίρο κατά +68% στα 126 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13,1 εκατ. ευρώ (+180%).

Το 2022, συγκεκριμένα μέχρι το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ που θα μετατρέψει τη μονάδα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών έλξης μολύβδου-οξέος ανοιχτού τύπου της Sunlight στην Ξάνθη στη μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Μέχρι και το 2023 το σύνολο των κεφαλαιουχικών δαπανών (Capex) της Sunlight ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ, από τα οποία 150 εκατ. ευρώ προορίζονται για την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων λιθίου και 30 εκατ. για την παραγωγή προϊόντων μολύβδου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here