Τζίρος 91,4 δισ. Ευρώ στο τρίτο τρίμηνο για τις επιχειρήσεις.

Σημαντική αύξηση εσόδων, κατά +26,7%, καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για το σύνολο της οικονομίας.

Ανοδικά διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τον Σεπτέμβριο.

Ηγούνται οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Άκρως ενθαρρυντική είναι η εικόνα κλάδων της βιομηχανίας/μεταποίησης αλλά και των υπόλοιπων νευραλγικών τομέων που συντηρούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Κύκλος εργασιών στο τρίτο τρίμηνο του έτους (Q3), σχεδόν στο μισό του ΑΕΠ είναι ένα σημαντικό, υπολογίσιμο μέγεθος που καταδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Δια “πυρός και σιδήρου” πέρασε και άντεξε η Ελληνική Οικονομία , στην διάρκεια της 10ετούς μνημονιακής κρίσης, με αρκετούς κλάδους και ομίλους/επιχειρήσεις να βγαίνουν στο τέλος δυνατότεροι.

Όπως “δείχνουν” τα οικονομικά στοιχεία περνά αλώβητη και από τις…Συμπληγάδες της πανδημίας. 

Case study η ανθεκτικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Για αυτό είναι περιζήτητοι εκτός συνόρων οι Ελληνες σοβαροί επιχειρηματίες, με τους ξένους οίκους να εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Ήταν η Moody’s, που χθες βράδυ προέβλεψε ταχεία αποκλιμάκωση χρέους στην Ελλάδα και επιστροφή του ΑΕΠ στα προ πανδημίας επίπεδα, έως τα τέλη του έτους.

O οίκος Moody’s σε ανάλυσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος στη χώρα μας θα καταγράψει το 2022 τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των κρατών – μελών, καθώς η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω του +4%.

Yπολογίζει ότι την επόμενη χρονιά το ελληνικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά +4,3%, ενώ το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά -10,1 μονάδες  στο 191%. Θα συνεχίσει πάντως να είναι το υψηλότερο- με διαφορά- στη ζώνη του ευρώ, ακολουθούμενο από το ιταλικό (149%) και το πορτογαλικό (122%).

Να δούμε και πως θα βαθμολογήσει σήμερα-το βράδυ- το ελληνικό αξιόχρεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here