Ισχυρό τρίμηνο παρουσίασε η Epsilon Net με άνοδο του τζίρου και των λειτουργικών κερδών 75% και πλέον, καθώς και με άνοδο των καθαρών προ φόρων κερδών 80% στα 4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα συνεχίσει τις στοχευμένες εξαγορές με στόχο τη μεγέθυνση και την ενίσχυσή της. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η εκτίμηση για αύξηση του κύκλου εργασιών 50% και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 30% επιβεβαιώνεται.

Εντυπωσιακά είναι τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου:

*Ο κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 75,19% στα 14,133 εκατ. ευρώ

*Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν 75,48% στα 4,719 εκατ. ευρώ

*Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 80,26% στα 4,029 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των ενεργών πελατών του Ομίλου είναι πλέον πάνω από 105.000, ενώ η επιτυχής ενσωμάτωση των νέων θυγατρικών και η λειτουργική ενοποίηση διαφόρων τμημάτων, συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τη βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου.

Σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου αναμένονται από :

1) τη συνέχεια της υλοποίησης του προγράμματος στοχευμένων εξαγορών. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντική ρευστότητα και αρνητικό καθαρό δανεισμό παρά τις συνεχείς επενδύσεις, εξαγορές και την πρόσφατη απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην έδρα του Ομίλου.

2) την αύξηση του ανά πελάτη ετήσιου εσόδου, λόγω των νέων προϊόντων & υπηρεσιών που παρουσιάζονται

3) την μόχλευση των προγραμμάτων του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ για τον ιδιωτικό τομέα, όπως η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MME» που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, με ποσοστό επιδότησης 70% και ενισχύσεις συνολικού προϋπολογισμού €180.000.000.

Η διοίκηση του Ομίλου, αποτελώντας την κορυφαία εταιρία Business Software στην Ελλάδα, συνεχίζει με συνέπεια την εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου για το 2022 και αναμένει η περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής βάσης, τα οικονομικά αποτελέσματα & η υψηλή ρευστότητα να επιταχύνουν την δυναμική του Ομίλου και να αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς για την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here