Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’  

Μετά το Ελληνικό για το οποίο οι υπογραφές μεταξύ της Lamda και του ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να μπούν, με βάση τις ανακοινώσεις, την επόμενη εβδομάδα, άλλη μία μεγάλη και μάλλον …ταλαιπωρημένη επένδυση παίρνει σειρά προκειμένου να ‘’κλείσει’’ οικονομικά.

Ο λόγος για τη μικτή τουριστική επένδυση που προωθεί ο Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης στο Βόρειο Αφάντου στη Ρόδο, για το οποίο μία πρώτη ιδέα ότι προχωρά και αυτή έδωσε χθές ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή ακριβώς την προσπάθεια που καταβάλλεται να προχωρήσουν μεγάλα και εμβληματικά έργα, με πρώτο αυτό του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν

  • «στις 10 Ιουνίου ο επενδυτής για την μεγάλη επένδυση της Αφάντου στην Ρόδο, κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή. Και αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί όπως είχαμε δεσμευθεί. Θα λύσουμε όλες τις εκκρεμότητες ετών και η χώρα θα πάει μπροστά»

 

Το έργο έχει μακρά ιστορία αν ληφθεί ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε εν έτει 2014, έτος κατά το οποίο είχαν αναδειχθεί οι δύο πλειοδότες  για τα δύο ακίνητα GolfΒόρειο Αφάντου και το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου με αντίστοιχους επενδυτές την M. A. Angeliades του ομίλου Αγγελιάδη και T.N. Aegean Sun Investments, του ομίλου Νικολαϊδη από την Κύπρο με τα Atlantica Hotels and Resorts, με προσφορές 15,2 εκατ. ευρώ και 26,9 εκατ. ευρώ.

Μετά από ουκ ολίγα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία με μεγαλύτερο το θέμα της αρχαιολογίας που ξεπεράστηκε στη συνέχεια, οι υπογραφές με τους επενδυτές μπήκαν το 2019, με την Aegean Sun να επιτυγχάνει και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής εκείνο το καλοκαίρι.

Αμέσως μετά θα ακολουθούσε και το οικονομικό κλείσιμο με τον Μερκούριο Αγγελιάδη. Ωστόσο υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις με την έγκριση που έπρεπε να δώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (η Ρόδος είναι παραμεθόριος και χρειάζεται έγκριση για εμπράγματα δικαιώματα με κεφάλαια εκτός Ε.Ε.).

Τώρα, έστω και με καθυστέρηση, φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα και για το οικονομικό κλείσιμο που κατά τις πληροφορίες θα επέλθει πιθανότατα το Σεπτέμβριο, με τον όμιλο Αγγελιάδη να φέρεται να αναζητεί εταίρο συνεργάτη.

Σημειωτέον ότι και για τους δύο επενδυτές ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με …ροδοπέταλα αν ληφθεί υπόψη ότι στην έκταση υπάρχουν ουκ ολίγες καταπατήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here