Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες για τον διαγωνισμό ανάθεσης της Αττικής Οδού, με το ΤΑΙΠΕΔ να αναφέρει στο επικαιροποιημένο επιχειρησιακό του σχέδιο ότι το β’ τρίμηνο θα γίνει η ανακήρυξη των προεπιλεγέντων επενδυτών. Εν συνεχεία αναμένεται να ξεκινήσει η β΄ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ενώ το τρίτο τρίμηνο προβλέπεται η διανομή Σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης.

Όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, παρατηρείται στασιμότητα, καθώς όπως σημειώνονται χαρακτηριστικά είναι σε διαδικασία «αξιολόγησης εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης».

Για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως θα αξιολογήσει προσεχώς τη χρονική στιγμή επανέναρξης της διαδικασίας του διαγωνισμού πώλησης, ο οποίος διεκόπη κατά τη διάρκεια της Β’ φάσης του (φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών) λόγω των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης στη διεθνή αεροπορική αγορά.

Τέλος, αναφορικά με την ΔΕΠΑ Υποδομών το Οικονομικό κλείσιμο του διαγωνισμού αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Στην ΔΕΠΑ Εμπορίας, όμως γίνεται αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων και των νομικών εμπλοκών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here