Με ιδιαίτερα υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για το νέο ομόλογο Tier ll της Τρ. Πειραιώς.  Νωρίτερα το πρωί γράψει πως “με στόχο το ….5… βγαίνει στις αγορές σήμερα η Τρ. Πειραιώς“, γεγονός που επαληθεύτηκε καθώς, μολονότι, ο αρχικός στόχος για το επιτόκιο κινήθηκε στη ζώνη του 6%, στη συνέχεια το guidance που δόθηκε υποχώρησε στο 5,5-5,75% για να καταλήξει στους τελικούς όρους της έκδοσης στο 5,5%.  

Η Τράπεζα, αντλεί 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση αυτή. Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση συντονίζεται από τις Goldman Sachs, UΒS, Barclays, BNP, Credit Suisse και Nomura, οι οποίοι είχαν κανονίσει μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο, η οποία ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου. Άλλωστε και ο Δ/νων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου βρισκόταν από τη Δευτέρα στο Λονδίνο για συναντήσεις με 50 τουλάχιστον επενδυτικούς οίκους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έκδοση.

H αναβάθμιση της εγχώριας οικονομίας από τη Fitch Ratings σε ΒΒ, η έκδοση του νέου 15ετούς ομολόγου αναφοράς από το Ελληνικό Δημόσιο και η πτωτική πορεία του δεκαετούς, η επιτυχημένη έκδοση Tier ΙΙ από την Alpha Βank με επιτόκιο στο 4,25% την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και το ευρύτερο θετικό περιβάλλον αποτέλεσαν τους παράγοντες που λειτούργησαν υποστηρικτικά της προσπάθειας έκδοσης ομολόγου Tier II της Τρ. Πειραιώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here