Η κοινοπραξία Odyssey-Athena, με την υποστήριξη της ολλανδικής Reggeborgh Invest επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels, κλείνει -όπως όλα δείχνουν- τη συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Αlpha, Attica bank) για να αποκτήσει την Forthnet.

Υπενθυμίζεται οτι  η Reggeborgh Invest είχε αγοράσει το 9,38% του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τον περασμένο Μάρτιο. Η Odyssey είναι εταιρεία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού δικηγόρου Γιώργου Παλυβού και το fund Athena έχει σχέση με τον Νοτιοαφρικανό Σταν Μίλερ. Οι αδελφοί Παλυβού ασχολούνται με ακίνητα κυρίως στο Σικάγο αλλά και στο Λας Βέγκας και έχουν συνεργαστεί με τον επίσης Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία της ICI ΑΕΕΑΠ Αριστείδη Χαλικιά. O Σταν Μίλερ είναι ανώτατο στέλεχος και μέτοχος σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, με εμπειρία στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Ηταν για χρόνια διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας ΚΡΝ και σήμερα μετοχικά ή στελεχιακά συνδέεται με τη νοτιοαφρικανική ΜΤΝ Group, τη ρωσική MTS και την ολλανδική Leaderman NV.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλήρως το Banks.com.gr το οποίο στις 19 Μαρτίου είχε αποκαλύψει σε άρθρο του με τίτλο Ανοίξαμε το ημερολόγιο…της Αθηνάς…στην υπόθεση Forthnet… ότι η Odyssey-Athena ήταν πιο κοντά για την απόκτηση της εταιρείας.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της Forthnet ξεκίνησε στις 27/11/2017 αλλά είχε πέσει σε τέλμα. Οι τράπεζες βρέθηκαν με πέντε προσφορές στα χέρια τους, όπου αλλά διαφορετικούς λόγους καμία δεν ικανοποιούσε.

Σημειώνεται ότι οι ταμειακές ανάγκες της Forthnet σε κεφάλαιο κίνησης για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2017, ανέρχονται σε 50,9 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here