Πέντε χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε, η Hellas Direct ανακοινώνει νέα αύξηση των κεφαλαίων της ύψους €7.000.000, με κύριο επενδυτή το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως και στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, ο στόχος που είχε θέσει η εταιρία υπερκαλύφθηκε. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρίας.

Η συμμετοχή του IFC σε αυτό το γύρο επένδυσης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτές που ήδη στηρίζουν την Hellas Direct. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O’Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Portag3 Ventures και άλλοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαμορφώνοντας το σύνολό του στα €23.800.000.

Η Hellas Direct θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, να αναπτύξει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα ασφάλισης (όπως την ασφάλιση με την ημέρα) καθώς και να επιταχύνει την επέκτασή της σε ξένες αναδυόμενες αγορές.

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here