Στους 5 πρώτους μήνες του 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ μειώθηκε κατά -2,1%, σε 641,8 εκατ. ευρώ. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο ίδιος ακριβώς ενοποιημένος τζίρος είχε αυξηθεί +6,1%.

  • Τα εργοστάσια τσιμέντου του ομίλου λειτουργούν κανονικά έχοντας όμως προσαρμόσει την παραγωγή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Η λειτουργική κερδοφορία του φετινού πρώτου πενταμήνου ενισχύθηκε κατά +5,5%, σε 97,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό οφείλεται κυρίως  στο χαμηλότερο κόστος καυσίμων.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά -9,1%, σε 3,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Μαΐου, ο όμιλος διέθετε ταμειακή ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ/μετοχή σε όλους τους μετόχους που ήταν εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο στις 14 Μαΐου.

  • Η ΤΙΤΑΝ CEMENT INTERNATIONAL SA, σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση διεθνούς ομολόγου αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3,5%, σε αντικατάσταση υφισταμένου ομολόγου που λήγει το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here