Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οδεύοντας προς το κλείσιμο μιας αναμφισβήτητα δύσκολης και πρωτόγνωρης για όλους μας χρονιάς, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πόσο υπερήφανος νιώθω που όλοι μαζί διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις πρωτοφανείς προκλήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2020.

Παρά τις έκτακτες συνθήκες, η προσπάθεια να εξελίξουμε την Τράπεζά μας σε μια πιο σύγχρονη, ανθρωποκεντρική και φιλική τράπεζα έχει ήδη θετικό αποτύπωμα. Και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Με σκοπό να δημιουργήσουμε όλοι μαζί  ένα καλύτερο αύριο για την τράπεζα: για τους πελάτες και τους ανθρώπους της –και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία.

Αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε είναι η δημιουργία ενός πιο σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας, που όχι μόνο στηρίζει αλλά και ενθαρρύνει το έργο των ανθρώπων μας. Για να το πετύχουμε, επιδιώξαμε να βρεθούμε κοντά σας, ώστε να ακούσουμε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις προτάσεις σας.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε – για πρώτη φορά – μία Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας. Πρώτο θετικό συμπέρασμα είναι η μεγάλη συμμετοχή, η οποία από μόνη της αποδεικνύει το δυνατό αίσθημα ευθύνης αλλά και ενδιαφέροντος που καθένας από εσάς αισθάνεται για την τράπεζα. Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβολή σας και το χρόνο που αφιερώσατε. Η συμμετοχή του 60% των συναδέλφων και η ποιότητα των απαντήσεων τους ήταν, για μένα, ιδιαίτερα ικανοποιητική και διαφωτιστική.

Η έρευνα αναδεικνύει πολλές θετικές παραμέτρους της εργασιακής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Θα σας αναφέρω μερικά από αυτά.

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις σας  αισθάνεστε υπερήφανοι που εργάζεστε στην Εθνική, για την οποία πιστεύετε ότι είναι ένας πολύ αξιόπιστος οργανισμός.

Αναγνωρίζετε ότι η καλή εξυπηρέτηση των πελατών μας πρέπει να είναι το κύριο μέλημα μας, και ότι μπορούμε εδώ να βελτιωθούμε σημαντικά.

Προτείνετε έναν πιο ευρύ επιμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών ώστε να γίνουμε ένας λιγότερο ιεραρχικός οργανισμός, που αποδέχεται πιο εύκολα καινούριες προτάσεις από τους ίδιους τους ανθρώπους του. Ζητάτε μια πιο δίκαιη αναγνώριση της ατομικής συνεισφοράς του καθενός στο τελικό αποτέλεσμα για την τράπεζα, συνδεδεμένης με πιο εμφανή τρόπο με ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Αναγνωρίζετε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των μονάδων της Τράπεζας, με την άρση απαρχαιωμένων και περίπλοκων διαδικασιών, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται πιο γρήγορα.

Ζητάτε πληρέστερη ενημέρωση για τις στρατηγικές αλλαγές, κυρίως αυτές με τις οποίες ασχολείται το πρόγραμμα μετασχηματισμού, τόσο από την ανώτατη διοίκηση όσο και από τη μεσαία.

Οι απαντήσεις και οι επισημάνσεις σας αυτές με κάνουν να αισιοδοξώ. Διότι είναι φανερό ότι τόσο οι αντιλήψεις μας, όσο και οι αξίες, οι επιδιώξεις και οι στόχοι του μετασχηματισμού μας συμβαδίζουν.  H κοινή αυτή βάση, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε τα επόμενα βήματα της Τράπεζάς μας να υλοποιηθούν με επιτυχία.

Αναγνωρίζω ότι πρόκειται για μια μακρά διαδικασία. Δεσμεύομαι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλη η διοικητική ομάδα ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ζήλο για να βελτιώσουμε την τράπεζα ώστε να είναι αναμφισβήτητα η Τράπεζα πρώτης επιλογής.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να ξέρετε ότι αναγνωρίζω ότι η θετική μας πορεία το 2020 οφείλεται σε εσάς.

Και για άλλη μία φορά, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την προσπάθεια όλων, για την κοινή μας προσπάθεια.

Εύχομαι μία όμορφη εορταστική περίοδο για εσάς, με περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές σας και τους δικούς σας ανθρώπους.

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.

Με εκτίμηση,

Παύλος Μυλωνάς

Διευθύνων Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here