Ολο και κατεβαίνει το καθαρό τίμημα, που θα βάλει στο ταμείο της η Εθνική από την επικείμενη πώληση της θυγατρικής της Ασφαλιστικής στο πολύfund CVC Capital.
  •  Σύμφωνα με τους πιο τελευταίους υπολογισμούς (αφού αφαιρεθούν ένα σωρό υποχρεώσεις, ρήτρες κ.λ.π)  το τίμημα θα είναι αισθητά χαμηλότερο όχι μόνο από την προσφορά των κινέζων της Gongbao (676 εκατ €, για το 75% της ΕΕΓΑ, τον Ιούνιο του 2018 * ) αλλά και από την εποχή που η Εθνική Τράπεζα  απορροφούσε την ΕΕΓΑ (βγάζοντας την από το χρηματιστήριο).
  Τα μεγέθη και οι διαφορές στα συγκριτικά τιμήματα είναι τεράστια και μάλιστα σε μία περίοδο, που το Χρηματιστήριο έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του και να διαμορφώνονται μεγαλύτερες αποτιμήσεις.
   Συνεπώς, τίθεται το ερώτημα, πώληση όσο-όσο ή μήπως συν-εξέταση της πρότασης των εργαζομένων περί ΙΡΟ με εκ νέου εισαγωγή στο ΧΑΑ.
Πρόταση, που θυμίζουμε προκρινόταν ως λύση από τον Παύλο Μυλωνά- και τότε από την θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας, μετά το “ναυάγιο” της πώλησης στην Gongbao (Οκτώβριος 2018).
 Παράγοντες της αγοράς, στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη, εκτίμησαν πως ενδεχόμενη εισαγωγή των μετοχών της ΕΕΓΑ στο ΧΑΑ, με καλό κλίμα στις αγορές, θα μπορούσε να “σηκώσει” ακόμη και 700 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει ωστόσο ο αντίλογος, οι υποχρεώσεις της Εθνικής Τράπεζας  που φέρνουν  ως επιβεβλημένη τη λύση της πώλησης για 475 εκατ. € (και αν, καθαρά)
  (*) “Αυτή είναι η αλήθεια για την Εθνική Ασφαλιστική (σήμερα)” έγραφε το Banks (στις 12 Ιουνίου 2018).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here