Η κίνηση Μητσοτάκη να ανοίξει τα χαρτιά του, στο Bloomberg, προφανώς στόχευε στο διεθνές ακροατήριο, την «Άγρια Δύση» των funds, αξιοποιώντας τα «όπλα» με τα οποία έχει εφοδιαστεί μεθοδικά, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο ΟΔΔΗΧ. 

Αναμφίβολα, έχει τα ρίσκα της η κίνηση της Αθήνας να αναφερθεί σε σχεδιασμό για πρόωρη αποπληρωμή μέρους του (κρατικού) χρέους, ωστόσο είναι μια ενέργεια που είναι πιο πιθανό να βγει, παρά όχι. Άλλωστε, ο σχεδιασμός προβλέπει υποβολή αιτήματος τον Σεπτέμβριο και υλοποίηση τον Δεκέμβριο. 

Οι αγορές, ως γνωστόν, απεχθάνονται την πολιτική αβεβαιότητα, ενώ το «γρήγορο χρήμα» δεν φημίζεται για την τεράστια «υπομονή» του. Την ίδια ώρα, οι αμερικανικοί σηματωροί δείκτες S&P-500 και Nasdaq βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού «να μην καταλαβαίνουν τίποτα». 

Σε αυτό το περιβάλλον, το ΧΑ καλείται να βρει και να… επικοινωνήσει νέους λόγους προσέλκυσης «φρέσκων» κεφαλαίων, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος συνέχισης του δομικού bull market.

AΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK