Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του πολύκροτου διαζυγίου, του διάσημου και βαθύπλουτου επενδυτή Τζων Πόλσον, ο οποίος όπως σας ενημέρωσε εγκαίρως το banks.com.gr είναι μεγαλοεπενδυτής στην Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την ΕΥΔΑΠ, με σημαντικά μετοχικά μερίδια συνολικής αξίας, άνω του μισού δις ευρώ, σήμερα.

Χωρίζει ο διάσημος επενδυτής Τζων Πόλσον μεγαλομέτοχος των Alpha Bank και Πειραιώς

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζων Πόλσον, εμφανίζεται να είναι ο 177ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία κάτω των 10 δις δολαρίων πλέον, ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 20 δις ευρώ προσωπικά, μέσω του στοιχήματος που έπαιξε σε βάρος των υποβαθμισμένων στεγαστικών δανείων.

Ο Τζων Πόλσον διηύθυνε ένα hedge fund το οποίο υπολογιζόταν από τον αμερικανικό οικονομικό τύπο το 2008, ότι έβγαλε περί τα 80 δις δολάρια από πτωτικό στοίχημα (σορτάρισμα).

Η υπόθεση του σορταρίσματος και η ιστορία του Τζων Πόλσον έγινε βιβλίο από το δημοσιογράφο Ζούκερμαν και μετά ταινία. Το χαρακτήρα του Τζων Πόλσον στην ταινία «Το μεγάλο σορτάρισμα» (The big short), υποδύεται ο διάσημος υπερταλαντούχος ηθοποιός Κρίστιαν Μπέϊλ, ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα και έχει παίξει δύο φορές το ρόλο του Μπάτμαν όπως και πρόσφατα, το ρόλο του νικητή των αγώνων ταχύτητας στο Λεμάν, Κεν Μάϊλς, (ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ατύχημα) στην ταινία- ντοκυμανταιρ “Φορντ εναντίον Φεράρι”, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ματ Ντέϊμον.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι η μετοχική θέση του Τζων Πόλσον σε ελληνικές μετοχές αξίζει σήμερα περί τα 560 εκ ευρώ, με τον επενδυτή πάντως να υπολογίζεται ότι είναι για την ώρα «χαμένος», καθώς έχει επενδύσει το διπλάσιο ποσό, άνω του 1,1 δις ευρώ δηλαδή…

Οι αυξήσεις κεφαλαίων στις Τράπεζες είναι που κόστισαν στον Τζων Πόλσον, ο οποίος υποχρεώθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να διατηρήσει σημαντικά μερίδια. Το μεγαλύτερο μερίδιό του είναι στην Τράπεζα Πειραιώς και φθάνει το 19%, ενώ η πιο αποδοτική επένδυσή του μέχρι στιγμής είναι η ΕΥΔΑΠ, που του απέφερε μέχρι στιγμής μερίσματα περίπου 29 εκ. ευρώ τα οποία όπως φαίνεται θα αυξηθούν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον επηρεάζονται οι μετοχικές θέσεις του κ. Πόλσον από το διαζύγιο, το οποίο ήδη αποδεικνύεται πολύκροτο.

Αν σε πιάσουν τα βρετανικά ταμπλόϊντς δεν έχεις πολλές πιθανότητες και τα διεθνή σκανδαλοθηρικά έντυπα αγγλικά και αμερικανικά, όπως και τα κοινωνικά μέσα, «κάνουν πάρτυ», με «αποκαλύψεις» για νέα ερωτική σχέση του διάσημου μεγαλοεπενδυτή, με γκουρού της υγιεινής διατροφής στο instagram, με την οποία μάλιστα δημοσιεύουν ότι ήδη συζεί σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, μακριά από τη συζυγική εστία.

Σύμφωνα με τα σκανδαλοθηρικά έντυπα, «ο Πόλσον γνώρισε τη νέα φίλη του Αλίνα ντε Αλμέιντα αυτό το καλοκαίρι».

Στα δημοσιεύματα, φιλοξενούνται ακόμα, ονόματα και πληροφορίες για τους γνωστούς και με ακριβές αμοιβές δικηγόρους των συζύγων, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε άλλα πολύκροτα διαζύγια, σύμφωνα με τα ταμπλόϊντς αυτά.

Ειδικότερα η σύζυγος του κ. Πόλσον φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Ρόμπερτ Κόεν, ο οποίος είχε υποστηρίξει μια εξίσου εντυπωσιακή σειρά διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων η Ιβάνα Τραμπ, η Ούμα Θέρμαν και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, στα υψηλού προφίλ διαζύγιά τους.

Η Κόεν συνεργαζόταν πιο πρόσφατα με τη Μελίντα Γκέιτς για το διαζύγιό της από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο ίδιος ο Τζων Πόλσον, διατηρεί χρόνια συνεργασία, με τον δικηγόρο William Zabel, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μια σειρά από πλούσιους και διάσημους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του George Soros και του Howard Stern.

Σύμφωνα με τους νόμους περί διαζυγίου της Νέας Υόρκης, τα δικαστήρια διαιρούν μόνο την οικογενειακή περιουσία και οι σύζυγοι διατηρούν την ξεχωριστή περιουσία τους. Ως συζυγική περιουσία ορίζεται το σύνολο της περιουσίας που αποκτήθηκε από έναν ή και τους δύο συζύγους κατά τη διάρκεια του γάμου, ανεξάρτητα από το ποιος την αγόρασε αν πρόκειται για ακίνητο.

Εδώ δεν είναι γνωστό αν θα παίξει ρόλο, το γεγονός ότι το hedge fund του κ. Πόλσον, μετατράπηκε πρόσφατα σε family office το οποίο περιλαμβάνει και τις ελληνικές συμμετοχές σε Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ.

Τα σκανδαλοθηρικά έντυπα αναφέρουν ότι, όταν ένα ζευγάρι χωρίζει στη Νέα Υόρκη, οι δικαστές μοιράζουν την περιουσία δίκαια – ή άδικα- και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα διαχωρισμό της ιδιοκτησίας κατά 50/50. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Οι δικαστές λαμβάνουν υπόψη τι συνέβαλε κάθε σύζυγος στο γάμο και είναι σαφές ποιος έφερνε στο σπίτι τα (πολλά) λεφτά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here