Λύση βρέθηκε με την αξιοποίηση του κτιρίου του Πύργου του Πειραιά, το γνωστό Εμποροναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά που παρέμεινε αδειανό από το 1973.

Τις επόμενες ημέρες η σχετική επιτροπή της δημοτικής αρχής Πειραιά αναμένεται να ολοκληρώσει και τυπικά τη διαγωνιστική διαδικασία, βάσει της οποίας πιθανότερος ανάδοχος φαίνεται να είναι το σχήμα της εταιρείας Dimand Real Estate – EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), που έχει υποβάλει κοινή πρόταση με την Prodea Investments, σύμφωνα με την Καθηνερινή. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον προκριθεί η παραπάνω κοινοπραξία, στόχος θα είναι η ανακατασκευή του ακινήτου των 32.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά. Το επενδυτικό σχέδιο των 50 εκατ. ευρώ προβλέπει την ανάπτυξη ενός κτιρίου μεικτής χρήσης, το οποίο θα περιλαμβάνει εμπόριο (πιθανώς στους ισόγειους χώρους), χώρους γραφείων και ξενοδοχείο, καλύπτοντας σειρά αναγκών στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το ετήσιο αντάλλαγμα δεν θα πρέπει, επί ποινή αποκλεισμού, να είναι μικρότερο από 900.000 ευρώ, πλέον του τυχόν αναλογούντος ΦΠΑ κατ’ έτος. Το ύψος της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης για τα 99 χρόνια της παραχώρησης ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των 89,1 εκατ. ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τα έσοδα της παραχώρησης.

Μη χάσετε: O «Πύργος» του Πειραιά αναζητά επενδυτή με 900.000 ευρώ τον χρόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here