Σε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση και αναβάθμιση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Μιχαΐλοβατς της Σερβίας, προχωρά η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίησή της στην κατασκευαστική αγορά των Βαλκανίων.

Η συγκεκριμένη μονάδα -στην οποία η επένδυση της ελληνικής εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027– βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας τοποθεσία, μόλις 70 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Σερβία με τις γειτονικές χώρες, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της υπάρχουσας παραγωγικής μονάδας, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της οποίας ανέρχονται σε 13.000 τετραγωνικά και αναπτύσσονται σε έκταση 117.000 τετραγωνικών.

«Στο επίκεντρο του στρατηγικού αυτού πλάνου είναι -σε πρώτο στάδιο- ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, από 300 σε 600 τόνους τούβλα ανά ημέρα, ενώ έως το 2027 αναμένεται να φτάσει τους 1000 τόνους ημερησίως, καλύπτοντας τμήμα αναγκών της σερβικής αγοράς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέχρι τώρα παραγωγή αντιστοιχούσε σε παλαιότερου τύπου προϊόντα, η ΚΕΒΕ αποσκοπεί στην υιοθέτηση των βέλτιστων τεχνικών και προτύπων που εφαρμόζει στην παραγωγική της μονάδα στη Νέα Σάντα, στο Κιλκίς.

Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Σερβία, στην οποία μέχρι πρότινος τα προϊόντα της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας κάλυπταν μερίδιο αγοράς της τάξεως του 6%. Οι ενέργειες που προβλέπονται βάσει του πλάνου, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τον Μάρτιο του 2024, με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου εντός του 2025, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία εδρεύει στη Νέα Σάντα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KEBE Άγις Κοθάλης, πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας επένδυση, η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στόχο της εταιρείας να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον κλάδο των κατασκευών. «Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της νέας παραγωγικής μονάδας στη Σερβία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε τη μελλοντική ζήτηση σε λύσεις υψηλής δομικής αξίας που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητά μας και τοποθετώντας την ΚΕΒΕ ανάμεσα στους κύριους προμηθευτές ολοκληρωμένων συστημάτων δόμησης στην αγορά των Βαλκανίων» πρόσθεσε. Η ΚΕΒΕ έχει ιστορική διαδρομή 90 ετών και ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ