Μέσα στην άνοιξη του 2019 αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο κατασκευής της φάσης Α2 της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ), καθώς η όλη διαδικασία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ποσού 21,5 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια 30 μηνών μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την κατακύρωσή του, όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι θα προσφέρει μια κρίσιμη υποδομή για τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα ενισχύσει τη λειτουργία του βασικού υδραγωγείου του Αλιάκμονα, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες νερού για την κάλυψη έκτακτων και μελλοντικών υδροδοτικών αναγκών των υφιστάμενων, αλλά και των νέων περιοχών που πρόκειται να ενταχθούν στη ζώνη ευθύνης της ΕΥΑΘ. Η φάση Α2 της ΕΕΝΘ περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, συνολικού ύψους 175 εκατ. ευρώ, το οποίο η ΕΥΑΘ ΑΕ υπενθυμίζει με σημερινή της ανακοίνωση, με αφορμή -όπως επισημαίνει- δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη διακοπή, από εργαζόμενους, της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ, Α2 φάση), τα αποχετευτικά έργα ολοκλήρωσης της σύνδεσης των χαμηλών περιοχών Θεσσαλονίκης (έργα περιοχής Δενδροποτάμου και κόμβου Κ16), ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, η επέκταση του τηλε-ελέγχου και αυτοματισμού (SCADA) του δικτύου ύδρευσης (4,1 εκατ. ευρώ), η συμφωνία-πλαίσιο για την ενίσχυση κι επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού (5,4 εκατ.), και τα αποχετευτικά έργα αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και παραλιακού αγωγού (5,4 εκατ. ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here