Έτοιμη να επεκταθεί και σε νέες χώρες με καταστήματα Intersport και IKEA, εκτός από αυτές που ήδη δραστηριοποιείται, είναι η Fourlis μέσα στο 2018. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2017 ο τζίρος της εταιρείας εκτός Ελλάδος συνεχώς βελτιώνεται σε σημείο να έχει φτάσει το «κομμάτι» του εξωτερικού να είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας σε ότι αφορά ιδιαίτερα το EBITDA.

Επίσης, σύντομα, ίσως και μέσα στο 2018 η Fourlis αναμένεται να ανακοινώσει την είσοδο της σε ένα νέο concept ανάπτυξης καταστημάτων που θα είναι σε διαφορετικό κλάδο από αυτούς που δραστηριοποιείτε σήμερα. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Πεταλάς ανέφερε ότι η εταιρεία έχει καταλήξει στο ποιο θα είναι το concept και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την υλοποίηση του όμως δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για κάποια οριστική συμφωνία.

Επίσης η εταιρεία μέσα στο 2018 έχει μέσα στους σχεδιασμούς της τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων Pick up Points ΙΚΕΑ το οποίο το ένα θα είναι στην Ελλάδα και το άλλο στη Βουλγαρία στη Φιλιππούπολη, ενώ σε ότι αφορά τα Intersports θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 5-6 νέα καταστήματα σε όλες τις χώρες ενώ θα δημιουργηθεί μία νέα πλατφόρμα για το e-commerce.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα η εταιρεία παρουσιάζει βελτιωμένα αποτελέσματα για 6η συνεχή χρονιά παρά το γεγονός ότι το 2017 ήταν πιο δύσκολη χρονιά από ότι περίμενε η διοίκηση της.

Συγκεκριμένα η Fourlis το 2017 έκανε τζίρο 434 εκατ. ευρώ με καθαρό κέρδη στα 10 εκατ. ευρώ ποσό που είναι αυξημένο κατά 67% σε σχέση με το 2016. Οι επενδύσεις της έφτασαν τα 11,7 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός της μειώθηκε στα 107 εκατ. ευρώ από από 114 εκατ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here