«Ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί για φυσικά και νομικά πρόσωπα από τις 19 Σεπτεμβρίου.

  • Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ, στις 19/9 θα βγουν στο σφυρί δύο οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη και ένα διαμέρισμα, μία κατοικία στο Καστρί και μία μεζονέτα στην Κηφισιά.
  • Το πρόγραμμα του Δημοσίου συνεχίζεται, καθώς έχουν αναρτηθεί και οι πλειστηριασμοί του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Η λίστα με τους πλειστηριασμούς μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου θα εμπλουτιστεί περαιτέρω και σύντομα θα προστεθούν και άλλα ακίνητα τα οποία δεν αφορούν πρώτη κατοικία.

Ουσιαστικά η ΑΑΔΕ, με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ενεργοποιεί το μέτρο των πλειστηριασμών που είχε «παγώσει» από τις 10 Ιουλίου 2019 για φυσικά πρόσωπα και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 για νομικά πρόσωπα.

Αυτό που επιχειρούν από τη φορολογική διοίκηση είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη να εισπράττονται όσο το δυνατόν ταχύτερα και σε κάθε περίπτωση να μην ξεπερνούν την πενταετία.

Στατιστικά της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τα χρέη άνω της πενταετίας έχουν μικρό αριθμό εισπραξιμότητας, ενώ πάνω από τη δεκαετία η είσπραξη της οφειλής είναι σχεδόν ανέφικτη.

Για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας εφορίας, τα εξής μέτρα:

α) Κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

β) Κατάσχεση ακινήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ