Γράφει η «ξενοδόχος»

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί στον παραχωρησιούχο, την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις η Μαρίνα Αλίμου από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Το μεγάλο project της ανάπλασης ύψους 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει η R.E.D.S., του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την οποία θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

  • Η μαρίνα, από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, επρόκειτο να παραδοθεί αυτές τις μέρες, ωστόσο όπως ανέφερε χθές στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της R.E.D.S. υπάρχουν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν.
  • Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ.

Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας.

Τα έργα ανάπτυξης που θα υλοποιηθούν από τον παραχωρησιούχο, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν, επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου έχει οριστεί σε 40 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here