Έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα»  που αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που ανήκουν στον τομέα της Μεταποίησης και των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο Εφοδιαστική Αλυσίδα αλλά και στην 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων».

Το εν λόγω καθεστώς στοχεύει στη χορήγηση ενισχύσεων σε επενδύσεις που αφορούν στη δημιουργία, στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Προδημοσίευση Δράσεων για την ενίσχυση και ίδρυση επιχειρήσεων στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης

Η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση” ΕΣΠΑ 2021-2027, προδημοσίευσε δυο νέες δράσεις για την ”Ενίσχυση Υφιστάμενων ΜμΕ”  και την ”Ίδρυση – Ενίσχυση Νέων ΜμΕ”, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην περιοχή της Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο.

Το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων  ανέρχεται σε 70%. 

Ο Επιχορηγούμενος Π/Υ κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000€ έως και 100.000€.

Δύο Νέες Δράσεις για ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων ΜμΕ

Δύο νέες Δράσεις για ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, θα προκηρυχθούν τον Oκτώβριο του 2023. Θα μπορούν να υποβάλουν πρόταση υπό ίδρυση και νεοσύστατες χωρίς πλήρη διαχειριστική χρήση ΜμΕ επιχειρήσεις. Στη Μεταποίηση και στον Τουρισμό, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός, θα κυμαίνεται από €30.000 έως €400.000 και για τις επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός, θα κυμαίνεται από €15.000 έως €100.000.

 
 
DeLFI GF – Ταμείο Εγγυοδοσίας Development Law Financial Instrument Guarantee Fund

Η Χρηματοδότηση παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας με την επωνυμία DeLFI-GF. Παρέχει εγγύηση 80% ανά δάνειο και διευκολύνει τη χρηματοδότηση MμΕ επιχειρήσεων για την υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδυτικών τους σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο. Χρηματοδοτεί μέρος της ιδιωτικής συμμετοχής, με τη χορήγηση μεσο-μακροπρόθεσμου δανείου ή/και τη χρηματοδότηση του μέρους της Επιχορήγησης, μέσω βραχυπρόθεσμου δανείου.
Το ποσό του αρχικού κεφαλαίου του Δανείου είναι μεταξύ €50.000 και €10.000.000 και προκύπτει από το χρηματοδοτικό σχήμα της ενταγμένης αίτησης του Αναπτυξιακού Νόμου.

 

 
 
PRODUC-E GREEN – Προκήρυξη προγράμματος για την παραγωγή πράσινης τεχνολογίας

Σε 17 κατηγορίες επενδύσεων απευθύνεται το πρόγραμμα «Produce e-Green» για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, μπαταριών, φωτοβολταϊκών panel, αντλιών θερμότητας, ηλεκτρικών θερμοσιφώνων παρέχοντας σε νέες ή και υφιστάμενες εταιρείες επιδότηση με ποσοστό έως και 70%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ