Στις 24 Μαΐου που συνεδριάζει το Eurogroup ή έστω έως το τέλος του μήνα θα ξέρουμε αν θα μείνει ή όχι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ανέφερε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.

Παραδέχθηκε ότι το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ παραμένει αναφορικά με τον μηχανισμό σύνδεσης με το ΑΕΠ, παρά κάποια σημάδια σύγκλισης των τελευταίων ημερών τα οποία όμως έχουν μεγάλες διακυμάνσεις και αλλάζουν, όπως ειπώθηκε, από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Έκανε λόγο και για απώλεια αξιοπιστίας του Ταμείου. Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι προς το παρόν οι πιθανότητες συμμετοχής είναι αρνητικές.

Ο αξιωματούχος επισήμανε σε σχετικό ερώτημα ότι «δεν είναι της ώρας για τις συντάξεις», ερωτηθείς για τις περικοπές του 2019.
Είπε ότι η συμφωνία προβλέπει την μείωση των συντάξεων αλλά και παραπέπεμψε στην πρόσφατη σχετική συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου.

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τις περικοπές στις συντάξεις αν το ΔΝΤ δεν παραμείνει στο πρόγραμμα. Και τούτο καθώς η συμμετοχή του είναι αυτή που «απαιτεί» την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου….

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας «δεν πήγε καλά».

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here